Versenykiírás - Mattolna

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Versenykiírás

MATTOLNA MB

     Tolna Megyei Sakkszövetség
    Szekszárd

Tolna megye 2013-2014. évi
rapid sakkcsapatbajnoksága a „Mattolna” Kupáért


— Versenykiírás —


1. A bajnokság célja: A megyei rapid csapatbajnoki cím eldöntése, versenyzési lehetőség biztosítása a megye sakkozói részére, a csapatok nevelőmunkájának felmérése, a játékosok közti sportbarátság ápolása, elmélyítése.

2. Résztvevők: azok a csapatok, amelyek a versenykiírást elfogadják és beneveznek a bajnokságra. Megyén kívüli csapatok csak meghívással vehetnek részt. (Összeállhat csapatot művelődési ház, iskola, de akár egy kocsma szervezésében is.) Versenyengedély nem szükséges!

3. A csapatokban versenyzők száma: 5 fő, ezen belül vagy egy női játékos vagy egy fő ifjúsági játékos szerepeltetése kötelező (1994.01.01. után született).

4. Rendező: Tolna Megyei Sakkszövetség.

5. Versenynapok:  hét versenynap lesz, 2013 szepember 21, 2013 október 28, 2013 november 16, a tavaszi időpontok később lesznek meghatározva.
A mérkőzések kezdési időpontja: 9 óra


6. A mérkőzések helye: Az első fordulóra Pakson az Agóra étteremben (tavalyi helyszín), a többi helyszínt ott fogjuk megbeszélni

7. Játékidő: 2x20 és 2x30 perc között, a csapatok létszámától függően.
A játszmák a gyorsított befejezés (Quickplay Finish) szabályai szerint érnek véget.


8. Nevezési határidő: előző estig jelezni kell az indulást tel: 70-382-42-60 (Papp Csaba) vagy 20-517-5840 (Molnár Béla)
      sms, vagy telefonhívás is jó.


9. Nevezési díj: 800,- Ft/ csapat, helyszíni nevezés 1500 Ft/csapat

10. Költségek: a csapatok részvételi költségeit az egyesületek illetve szakosztályok viselik, a díjakat a Tolna Megyei Sakkszövetség biztosítja.

11. A bajnokság rendszere: Minden versenynapon egy csapatversenyt lebonyolítunk, minden helyezést eldöntünk. A csapatok ezután un. Grand-Prix pontokat kapnak, melyet a hét forduló után összesítünk.
A pontok a következők: 10-7-5-4-3-2-1 és minden induló csapatnak 1-1 pont. A több csapattal induló egyesületek csapatait külön tartjuk nyilván, pontjaik nem adódnak össze. A végső értékeléskor a dobogón egy egyesületnek csak egy csapata lehet!
  Az adott versenynapon a lebonyolítás a csapatok létszámától függ.


12. Az erősorrendi ív:
A csapatok erőlistáját a versenynapon reggel 8.45-ig kell leadni. Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzhet meg magasabb értékszámút, ha kettejük között az értékszám különbsége nem haladja meg a 150 pontot. Értékszám nélküli játékos csak az 1500 alatti értékszámosok közé kerülhet az erősorrendi íven.
A több csapatot indító klubok külön erősorrendet adnak le minden csapatukhoz.


13. Díjazás: Minden versenynapon az első három helyezett serleget nyer.
Összetett díjazás: 1.-3. serleg és érem. 4.-6. helyezés oklevél


14.  A Versenybíróság elnöke: Balázs Imre,
tagjai: Molnár Béla és Dr. Papp Csaba  


Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió, és egyéb zajkeltő szerkezet a játékteremben nem megengedett. A mobiltelefonokat a mérkőzés megkezdése előtt ki kell kapcsolni. A csapatvezetőnél, a csapat nem játszó tagjainál, vagy a nézőknél megszólaló mobiltelefon (vagy más zaj- és hangkeltő) esetén a versenybíró a teremből a szabálytalankodót kiküldi, ismételt esetben véglegesen. Versenyben lévő játékosnál megszólaló mobiltelefon (vagy más elektromos hangkeltő) következménye játszmalapra feljegyzendő figyelmeztetés (F), ismétlődés után játszmavesztés. A versenyző a játszma folyamán senkivel — még mobiltelefonon sem — beszélgethet. A versenybíró a beszélgető játékost a játszmalapon köteles figyelmeztetni (F), ismétlődés esetén vesztesnek nyilvánítja.
A versenybírósághoz óvást — kizárólag írásban — a hivatalosan megnevezett csapatvezető tehet. Az óvási díj 3.000,- Ft, amit az óvással egyidőben igazoltan kell befizetni a Tolna Megyei Sakkszövetség számlájára. A Versenybíróság döntése ellen fellebbezni a Tolna Megyei Sakkszövetség Elnökségéhez lehet, melynek döntése végleges.
A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Szabálykönyv idevágó paragrafusai (18-34. pontok), a Versenybíróság döntései illetve az Elnökség határozatai az irányadók.

VersenybíróságSzekszárd, 201
3. szeptember 10.     


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz